Російський гімнаст дискваліфікований через літеру Z

134

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Скриншот

Куляк посів третє місце у вправах на брусах на етапі Кубка світу у Досі

Іван Куляк має повернути бронзову медаль, а також призові у розмірі 500 швейцарських франків та сплатити судові витрати у розмірі 2 тисячі франків.

Дисциплінарна комісія Міжнародної федерації гімнастики (FIG) дискваліфікувала на рік російського гімнаста Івана Куляка за демонстрацію літери Z під час церемонії нагородження на етапі Кубка світу в Досі. Про це повідомила прес-служба федерації.

Змагання відбулися у березні. На них 20-річний росіянин порушив статут, дисциплінарний кодекс, кодекс етики, кодекс поведінки та технічний регламент FIG.

Йому заборонили брати участь у змаганнях під егідою FIG до 17 травня 2023 року. Куляк повинен повернути бронзову медаль, а також призові у розмірі 500 швейцарських франків та сплатити судові витрати у розмірі 2 тисячі франків.

Куляк має право оскаржити рішення в апеляційній інстанції протягом 21 дня.

При цьому комісія FIG не стала карати голову делегації збірної Росії Валентину Родіоненко та тренера Ігоря Калабушкіна. Їм має бути виділено по 1 тисячі франків як компенсацію витрат і по 4 тисячі – для відшкодування судових витрат.

На змаганнях у Досі Куляк посів третє місце у вправах на брусах. На церемонію нагородження він вийшов у формі із зображенням на ній літери Z – одного із символів повномасштабної війни Росії проти України. Перше місце посів українець Ілля Ковтун, друге – представник Казахстану Мілад Карімі.

Нагадаємо, в Україні планують заборонити символіку Росії. Минулого тижня президент Володимир Зеленський повернув ухвалений законопроект до парламенту зі своїми пропозиціями.

Союзмультфільм видалив мультик про Нептун та фашистський есмінець з літерою Z

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

18 Травня 2022 10:02 89