На Олімпіаді в Токіо вперше в історії виступить трансгендер

350

На Олімпійських іграх-2020, які відбудуться в Токіо, виступить важкоатлетка-трансгендер з Нової Зеландії Лорел Габбард.

Про це інформує 1NEWS.

Як зазначається, Лорел Габбард поки не включена до складу новозеландської олімпійської збірної. Однак, вона автоматично пройде кваліфікацію через зміни в правилах Міжнародного олімпійського комітету.

У 2015 році МОК оновив правила, за якими дозволяється виступати трансжінкам у жіночій ваговій категорії без операції зі зміни статі за умови низького рівня тестостерону впродовж щонайменше року.

Зокрема, 43-річна Габбард займає 16-те місце в найважчій категорії (понад 87 кг) в рейтингу. Вона стане найстаршою важкоатлеткою в Токіо-2020. Її найкращий результат у кваліфікації – 285 кг – дозволяє їй претендувати на участь в Олімпіаді. Лише три суперниці набрали більше за неї.

Раніше вона мала ім’я Гевін і вважалася провідним важкоатлетом своєї країни. У 35 річному віці, тоді ще Гевін, завершив кар’єру і пішов працювати в місцевій федерації. Згодом змінив стать і отримав нове ім’я Лорел.

У 2017 році Габбард завоювала срібло чемпіонату світу, після цього виграла Тихоокеанські ігри. Наразі вона може стати першим в історії трансгендером, який виступив на Олімпіаді.

Джерело: УНН

07 Травня 2021 00:59 62