Можна купити авто: гравець збірної України розповів про грошові “стимули” в УПЛ – SPORTNEWS.COM.UA

36

Колишній гравець збірної України Ігор Пластун розповів про Динамо та Шахтар, які свого часу готові були на все, заради перемоги. Українські гранди полюбляли грошима стимулювати команди.

Взаємовигідна угода

Пластун розповів про період, коли як Динамо, так і Шахтар пропонували великі суми за перемогу, або хоча б нічию зі своїм споконвічним суперником (тобто «гірники» підкупляли опонентів «біло-синіх» та навпаки). Центральний захисник привів до уваги 2010-ий рік, коли він ще виступав за київський Оболонь. Тоді футболісти, які відчули запах грошей, показували прекрасний футбол. Підкуплені гравці робили послугу заказникам, а самі ще й виходили в плюс.

«Тоді Шахтар та Динамо активно стимулювали суперників один одного, бо між цими командами точилася дуже запекла боротьба за чемпіонство, і кожна осічка могла коштувати «золота». На тих чотирьох матчах ми заробили тоді дуже великі гроші. Це були десятки тисяч доларів на одного гравця. Обігравши Динамо та Шахтар, я купив собі перше авто – Peugeot RCZ», – розповів Пластун.

Варто відзначити, що у сезоні 2010/2011 Оболонь витворяла щось неймовірне. Українські гранди так стимулювали «пивоварів», що ті набрали 10 очок в іграх з Шахтарем та Динамо.

30 Травня 2023 07:21 143