Іспанське Більбао позбавили права проводити матчі Євро-2020

168

УЄФА позбавив місто Більбао права на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу після того, як іспанська влада не змогла гарантувати допуск уболівальників на трибуни в умовах карантинних обмежень, інформує 1NEWS.

«Більбао не прийматиме Євро-2020 і відкидає можливі закиди у зв’язку з цим на свою адресу. Це одностороннє рішення УЄФА і позиція Федерації футболу Іспанії, якій ніколи не подобалося Більбао як місце проведення Євро-2020. Ми покладаємо на них відповідальність за те, що сталося», – зазначили в адміністрації Більбао.

Місцева влада висловила обурення з приводу прийнятого рішення: «Євро-2020 не буде проводитися у Більбао. Але ми не збираємося дозволяти їм грати в ігри з Більбао та баскськими установами».

Раніше повідомлялося, що шотландський Глазго і столиця Ірландії Дублін стоять перед ризиком виключення зі списку міст, які приймуть цього літа матчі чемпіонату Європи з футболу. Влада Шотландії і уряд Ірландії досі не змогли надати гарантії УЄФА щодо присутності уболівальників на шотландському стадіоні «Гемпден Парк» і дублінській арені «Авіва».

22 Квітня 2021 19:03 49