У Чернігові створили нову жіночу футбольну команду, яка гратиме в 1-му дивізіоні Чемпіонату України

206

У Чернігові створили жіночу футбольну команду «Юність-ШВСМ», яка цьогоріч дебютуватиме у 1-й лізі Чемпіонату України. Про це Суспільному повідомив директор департаменту сім”ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Андрій Кужель.

Фото: Жіночий футбол України УАФ
За його словами, після «Легенди» «обличчям» жіночого футболу в області стала «Єдність-ШВСМ» з Плисок, яка фінансувалась приватним інвестором. Проте через пандемію коронавірусу співпраця з цією командою закінчилась.
«В області сильні традиції жіночого футболу, тому було прийняте спільне рішення з Президентом обласної асоціації футболу Геннадієм Прокоповичем та нашого Департаменту — створити нову жіночу футбольну команду», — каже Андрій Кужель.
Він також додав, що перед командою поставили завдання за рік вийти до вищої ліги.
17 вересня о 14:00 у приміщенні Будинку футболу відбудеться жеребкування календаря Чемпіонату України з футболу серед жіночих клубів Першої ліги сезону 2020-2021 років. В ньому візьме участь й новостворена команда «Юність-ШВСМ». Крім неї у новому сезоні у першому дивізіоні представлені ще дев'ять команд, зокрема:
– СДЮШОР-16, Київ
– ХПКСП-Житлобуд-2, Харків

– Янтарочка, Новояворівськ
– Кобра-ДЮСШ, Білокуракине
– Родина-Ліцей, Костопіль
– Атекс, Київ – Колос, Ковалівка
– Прикарпаття-ДЮСШ№3, Івано-Франківськ
— Луганочка, Луганська область.
Чемпіонат України серед жіночих команд Першої ліги сезону 2020-2021 років буде проводитися в два кола за коловою системою – на своєму полі та на полі суперника, згідно з затвердженим календарем.
За підсумками Чемпіонату України Першої ліги сезону 2020-2021 років команди, які посіли перше та друге місця, здобудуть право грати в Чемпіонаті України серед жіночих клубів Вищої ліги сезону 2021-2022 років.

UA: Чернігів

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Предыдущая статьяДепутат Мамка попытался “сбить” решение о выделении средств на реконструкцию криворожского стадиона “Металлург”
Следующая статьяКарантин збільшив оборот: за І півріччя роздрібні торгівці Чернігівської області продали товарів на 6,5 млрд грн