Чернігівська філія «Газмережі» застерігає: самовільне втручання в газорозподільну систему загрожують життю та здоров’ю людей

7

Деякі споживачі прагнуть підключитись до газових мереж в обхід законних процедур та оплати, прокладаючи шланг в обхід лічильника чи самостійно підключаючи газ. Проте такі дії порушують правила безпечного споживання газу, більше того – це справжня крадіжка, яка карається законом.

Чим небезпечні такі дії?

Незаконні врізки призводять до порушення технологічних норм та підвищують ризик пожеж чи аварій. А це, в свою чергу, несе за собою моральні та матеріальні збитки не лише правопорушнику а й людям навколо.

Будь-які дії, пов’язані з самовільним втручанням у газорозподільну систему обовязково будуть виявлені.

Що загрожує правопорушнику?

У разі виявлення незаконного втручання контролюючі органи застосовують штрафні санкції. Порушник зобов'язаний оплатити вартість демонтажу незаконного підключення та повну вартість використаного газу.

Чи передбачена кримінальна відповідальність?

У окремих випадках незаконна врізка може кваліфікуватися як крадіжка і заподіяння майнової шкоди, що може призвести до кримінальної відповідальності.

Пам’ятайте! Усі газонебезпечні роботи мають виконувати лише спеціалісти, які мають необхідні дозвільні документи.

Бережіть себе та не ризикуйте життям та здоров’ям оточуючих!

Джерело: 0462.ua

Предыдущая статьяЛлойд Остин в Киеве: отпор российской агрессии– в интересах нацбезопасности США
Следующая статьяПравоохоронці довели причетність російських окупантів до знущань і сексуального насильства над цивільною жінкою у Ягідному