Щасливі і з медалями: як чернігівські боксери чемпіонат Азії підкорювали

9

У нинішній надскладний час усі перемоги, які здобувають українці, – надважливі. Зокрема, й на спортивних змаганнях і чемпіонатах, коли весь світ укотре переконується, що українці – це нація успішних і талановитих людей.

Сьогодні, 20 вересня, в Чернігівській ОВА відбулася зустріч боксерів із Чернігівщини, які дуже вдало виступили на чемпіонаті Азії, і їхніх тренерів із головою ОВА В’ячеславом Чаусом. Говорили про чемпіонат, про свої враження та наявні проблеми в боксерській галузі. Також голова ОВА вручив спортсменам подяки та спортивну амуніцію.

Вадим Казанін, старший тренер збірної України серед юнаків і старший тренер збірної Чернігівської області каже, що участь у чемпіонаті Азії – це скоріше щасливий випадок, бо планували брати участь у зовсім інших змаганнях, але не склалося.

«Готувалися ми на чемпіонат Європи в Боснії і Герцеговині, але, на жаль, за тиждень до змагань на участь у цьому чемпіонаті заявилися росіяни. А принципова позиція Федерації: не брати участь у змаганнях, де будуть російські команди. І так вийшло, що все літо ми готувалися і ніби марно. Тож я попросив керівництво відправити нас хоч на якийсь турнір, хоч куди, бо хлопці та дівчата тренувалися, треба показати результати.

І для нас знайшли чемпіонат Азії – дуже престижні змагання. І поїхали ми до Арабських Еміратів», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Вадим Казанін.

За його словами, на чемпіонат з’їхалися 462 учасники з 26 країн світу, зокрема з Індії, Китаю Казахстану…

Українська делегація була доволі чисельною – 76 осіб, спортсменів і тренерів.

«У моїй команді було 13 хлопців-боксерів і 16 дівчат. Я вважаю, що наші спортсмени виступили дуже добре. Задоволені. Десь нам трішки підфартило. Але вважаю, що спортсмени і спортсменки змогли показати свій максимум.

Конкуренти в усіх вікових групах були дуже сильні, особливо з Узбекистану й Казахстану.

Наші чернігівські боксери завоювали чотири срібні та дві бронзові нагороди серед юнаків і дівчат та юніорів і юніорок», – розповів Вадим Казанін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздять з увімкненими фарами: громаду на Чернігівщині обвила димова завіса

Зрозуміло, що спортсменів, які вибороли свої поки що найвищі спортивні нагороди в житті, враження й емоції переповнювали.

«Мені на чемпіонаті дуже сподобалося, все організовано дуже професійно і класно. Звісно, було важко, бо змагання дуже високого рівня. Але ж ми і працювали для того, щоб проявити себе, на результат.

До цього я виступала в Латвії. А на чемпіонаті Азії я вперше.

Я боксувала з боксеркою з Індії, яка була досить добре підготовленою. На жаль, я їй поступилася. Але все одно здобула третє призове місце. До того ж, це мій перший виступ на чемпіонаті такого високого рівня.

Мрію про перше місце на інших змаганнях. Я побачила свої помилки і надалі буду їх виправляти», – поділилася враженнями 14-річна Катерина Мороз із Бахмача.

Дівчина також розповіла, що вирішила стати спортсменкою за прикладом батьків.

«У мене батьки в молодості були спортсменами і я теж вирішила, що буду спортсменкою. Мама займалася плаванням, а тато – вільною боротьбою.

А в нашому місті взагалі невеликий вибір спортивних секцій – тільки бокс і танці, але я не схотіла на танці йти.

Нині ж перемога надихнула мене тренуватися далі», – сказала Катерина Мороз.

Пишається своїм успіхом і юніорка Анна Колотурська.

«Мені дуже сподобалося, емоції переповнювали: було хвилювання, радість, цікавість.

Перед цим у мене були міжнародні турніри. А цей чемпіонат для мене має дуже велике значення. Адже стати срібною призеркою чемпіонату Азії – дуже велике досягнення для мене.

Надалі дуже хочеться стати олімпійською чемпіонкою. І я сподіваюся, що вдасться. Зараз готуюся до всесвітньої гімназіади, потім буде чемпіонат України в іншій віковій категорії. Сподіваюсь, що потраплю до збірної і зможу представляти її далі на міжнародних рівнях», – зазначила спортсменка.

Вона також розповіла, що її захоплення боксом – родом із дитинства.

«Якось у дитинстві мене відправили спробувати себе в боксерській секції. І я спробувала, і ось уже з 8 років займаюся цим видом спорту. Мені дуже подобається, дуже хочу продовжувати.

А перед цим я стала чемпіонкою України, кращим боксером чемпіонату України, була срібним призером чемпіонату України, чемпіонкою всесвітньої гімназіади. Але срібна медаль на чемпіонаті Азії – це моя найвища нагорода», – повідомила Анна Колотурська.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

TagsНовини Чернігів Чернігівщина

Предыдущая статьяРекордное число россиян выступили за завершение войны, — росСМИ
Следующая статьяSOS: Лебедю, якого прихистила пенсіонерка з Канівщини потрібна допомога