Поваляло дерева й позносило дахи. Від негоди на Корюківщині найбільше постраждала Наумівка

174

Надвечір 17 вересня негода накрила всю Корюківщину. Сильний шквальний вітер, пилові бурі з дощем та грозами пройшлися всіма населеними пунктами. Сусіди.Сіty дізналися, як пережили погодні випробування Корюківська й Холминська громади.

Село Наумівка, 17 вересня

Стихійним лихом назвав наслідки буревію холминський селищний голова Олександр Шевчик. Найбільше дісталося Олешні. Окрім зірваних дахів у людських господарствах, обірваних дротів, не витримали буревію декілька майже сторічних тополь. Їх повивертало з корінням і поклало на трасу.
— На певний час був заблокований рух автодорогою через Олешню, — каже Олександр Шевчик. – Селищні комунальники, працівники ПСП "Червоний маяк", місцеві жителі, водії фур, яких негода застала в Олешні, всі разом змогли за короткий проміжок часу розчистити шлях (розпиляли дерева, прибрали гілля), щоб відновити рух. Усім вдячний за допомогу і небайдужість.


В Олешні за сорок хвилин розчистили автотрасу від завалених дерев
Зі слів селищного голови, деякі села громади залишились без електрики, бо вітром і гіллям обірвало дроти. Декілька годин не було світла і в селищі Холми. Станом на ранок 17 вересня, електропостачання ще не відновили в Козилівці й Жуклі. Від жителів Радомки й Камки до селищної ради не надходило звернень щодо наслідків негоди.
Перший заступник міського голови Олександр Савченко повідомив, що в Корюківській ОТГ чи не найбільше постраждала Наумівка. У багатьох сільчан буревій позривав дахи з будинків та господарчих будівель. Повалені дерева перекрили проїжджу частину дороги від Сядриного і до Кучугур. У Буді «деревопад» пройшовся кладовищем.

За словами Олександра Савченка, за день-два «ремівці» відновлять електропостачання там, де наразі немає світла, — по селах і подекуди в місті. Головне, що від наслідків бурелому не постраждали люди.

Виконувачка обов'язків старости з Наумівки Марія Суха
повідомила, що в селі вітер пошкодив покрівлі понад 25 будинків та господарчих споруд. Найбільше постраждали людські оселі на вулиці Бородавка.
А між тим користувачі соцмереж діляться власними враженнями від пережитого. Люди, яких бурелом застав у дорозі просто неба, були налякані пиловою бурею. Погана видимість, гілки, які обривалися над головою, і сильний вітер створювали загрозу, особливо для дітей, які поверталися зі школи.
Неабияк хвилювалися й ті, у кого під хатами ростуть великі, подекуди аварійні дерева.

Користувачі соцмереж активно ділилися фотознімками про негоду, яка вирувала на Корюківщині
Наталія Рубей, Сусіди.City

Хочете отримувати головне в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram.

Предыдущая статьяГлавный дипломат ЕС сегодня встретится с Президентом Украины
Следующая статьяСвяткування Дня міста: що, де, коли?